duminică, 3 ianuarie 2016

Mesaje din lumea viselor

Ce mesaje ne transmit visele?

Ce spun visele despre noi?

      Visele poartă de regulă, mesaje ascunse, care pot dezvălui multe lucruri despre fiecare persoană în parte. În general, insusirile visurilor arata starea in care ne gasim, daca suntem robi ai patimilor, robi ai diavolului sau robi ai lui Dumnezeu. Visele dezvaluie sanatatea sau boala noastra
      Cei mai multi oameni care lucreaza cu visele lor, au aflat ca acestea sunt pline de semnificatii pentru ei. Ele sunt folositoare pentru a invata mai multe despre sentimentele, gandurile, comportamentul, motivele, valorile celui care le-a visat. Multi descopera prin semnificatia viselor sau talmacirea lor ca ele ii pot ajuta in rezolvarea problemelor pe care le au. Mai mult, artistii, scriitorii si oamenii de stiinta sunt adesea inspirati de mesaje din lumea viselor.

Cum interpretăm anumite simboluri ce ne apar în vis?

      Visele reflecta ca o oglinda situatiile din viata reala dar pot include fantezii si temeri preluate din filme, carti, chiar si jocuri de calculator, de aceea interpretarea viselor este de preferat sa o faceti daca ati avut un somn adanc si linistit. Este nevoie deci sa eliminati elementele ce afecteaza calitatea somnului si viselor pentru ca interpretarea sa fie corecta.
       Unele dintre cele mai cautate simboluri in interpretarea viselor sunt :

APA
      
Apa in vise este un simbol puternic ce reprezinta starea emotionala personala, sentimentele pe care nu le exteriorizam si nu le povestim altcuiva. Recunoscand evenimentele din visele cu apa putem da o interpretare corecta a acestui tip de vis ce poate avea conotatie pozitiva si negativa de asemenea.       
      Daca visezi apa murdara indica o lupta cu negativismul tau, trebuie sa-ti stapanesti dorintele si sa vezi lucrurile mai clar.       
       Apa curata si calma este un semn pozitiv, sugereaza un viitor frumos si armonios in relatiile tale.        
       Apa curgatoare are o interpretare de necesitate, viata curge prea repede pe langa tine si nu reusesti sa tii pasul, este necesar sa iti impui obiective mai precise si sa le urmaresti.           Apa adanca are interpretare negativa, nesiguranta, frica de necunoscut, pe cand apa putin adanca indica certitudini si siguranta de sine.      
       O apa mare in vis, inundatie, revarsare se interpreteaza ca un semn de superficialitate si inutilitate personala, nu iei in considerare viitorul si te concentrezi doar asupra problemelor zilnice din viata ta.      
       Fantana si izvorul sunt simboluri pozitive, putere creativa si in viata. O piscina in vis are interpretare negativa, te simti inchis si nu esti in stare sa-ti schimbi calea in viata, desi iti doresti acest lucru.

CAL

     Daca ati vazut un cal in vis acesta se interpreteaza ca puterea, forta, rezistenta, virilitatea. Aceasta reprezinta, de asemenea, o energie puternica, fizica. Visul cu cal poate fi interpretat de asemenea ca un joc de cuvinte in jurul cal - calarie. Alternativ, daca vedeti un cal în vis se poate interpreta ca aveti nevoie sa fiti mai putin arogant. 

      Daca visati un cal negru sau de culoare închisa se poate interpreta ca mister, salbaticie, si necunoscut. Sunteti pe cale de a lua o decizie riscanta intr-o situatie necunoscuta. Aceasta se poate referi chiar la fortele oculte. În cazul în care calul este alb, atunci aceasta se interpreteaza ca puritate, prosperitate si averi bune. 
      Daca visezi ca esti urmarit de un cal alb, poate fi un joc de cuvinte, nimic periculos.
     Daca visezi ca esti calare pe un cal se interpreteaza ca te afli într-o pozitie inalta sau o pozitie de putere. Alternativ, se interpreteaza faptul ca vei avea succes prin mijloace ascunse, prin lipsa de integritate. 
      Daca esti calare pe un cal care este de sub control, atunci se interpreteaza ca esti purtat de pasiunile tale.
     Daca visezi un cal mort se poate interpreta ca ceva in viata ta ce ti-a oferit putere acum a disparut, acest lucru se poate referi la o relatie sau situatie.

MOARTE

     Visele despre moarte sunt foarte des-intalnite, in general au conotatii pozitive, cea mai comuna interpretare este aceea ca se apropie sfarsitul unei perioade din viata ta, o relatie, slujba, vacanta, scoala si sentimentul de anxietate iti genereaza acest tip de vis, nu are interpretare de moarte iminenta.
    Daca visezi ca vezi si vorbesti cu morti se interpreteaza ca o influenta negativa a oamenilor din jurul tau, este posibil sa ai prieteni ce nu ti se potrivesc. Daca visezi o persoana care a murit de curand, nu are o interpretare clara, subconstientul tau incearca sa se obisnuiasca cu gandul ca acea persoana este intr-adevar moarta.
      Vorbind cu parintii morti in vise repezinta frica ta de a-i pierde si o oportunitate de a le spune un final "La revedere", este un vis pozitiv.
      Daca visezi parinti, rude, prieteni morti, care de fapt sunt vii se interpreteaza ca iti este doar dor de ei, nu ca ar fi in vreun pericol de moarte.

BANI

     Visul in care castigi sau vezi bani indica in general ca succesul iti este aproape, incredere in fortele proprii. O alta interpretare se refera la atitudinea ta privind dragostea, banii sunt si un simbol al puterii si sexualitatii. 
     Gasind bani in vis indica cautarea ta de putere si iubire. Pierderea de bani se interpreteaza ca o lipsa de ambitie si putere in fortele proprii, nefericire si suferinta in viata reala.
         Cheltuind bani in vis sugereaza sentimentul de parasire in iubire, de ignorare, cineva nu iti acorda atentia si afectiunea de care ai nevoie. Imprumutand bani de la cineva are o interpretare negativa, iti lipseste ambitia de a-ti atinge scopurile.
      Visul in care furi bani semnifica un pericol in care te afli, trebuie sa actionezi cu precautie, de asemenea are si o interpretare afectiva, lipsa de iubire sau nevoia de a fi acceptat de persoana iubita.

COPIL

     Daca visezi copil sau copii poate avea o interpretare simbolistica sau premonitorie. Carl Jung interpreteaza simbolul copiilor in vis ca fiind diverse lucruri sau senzatii uitate din copilarie, spre exemplu visul tau poate insemna ca ai uitat sa te joci sau sa te bucuri si ar trebui sa ai o atitudine mai inocenta. De asemenea se poate interpreta ca o nevoie de protectie si un sentiment de nesiguranta personala
      In general visele cu copil apar in locuri care iti sunt familiare, de exmplu casa parinteasca, orasul natal, parcul de joaca, etc, adica locuri in care ati fost de multe ori inainte. In acest caz visul se interpreteaza ca o vulnerabilitate ce necesita protectie si atentie.

      Variante de interpretare a viselor cu copii :

- multi copii frumosi indica prosperitate si bunastare
- o mama care-si viseaza copilul bolnav se interpreteaza ca va fi sanatos
- copil mort semnifica o suparare sau dezamagire in viitor
- joaca cu un copil se interpreteaza ca succes in dragoste. 
        . 
PISICĂ
     
 Interpretarea pisicii in vise are legatura cu o iluzie personala, o credinta falsa in puterile proprii si teama de anumite obiective practice pe care ti le-ai propus, simbolizeaza necesitatea de a te simti bine, confortabil, ceea ce nu se intampla in realitate.
      Visul in care vezi o pisica are interpretare ca ghinion, daca nu reusesti sa o omori sau sa o alungi. Pisica care te ataca inseamna dusmani ce vor sa-ti strice reputatia sau sa-ti ia ceva ce-ti apartine.
      Nu conteaza daca iti plac sau nu pisicile, aceasta nu afecteaza interpretarea viselor, in general pisicile din punct de vedere fizic au legatura cu sistemul digestiv, cu mancarea si functionarea acestuia, visul iti poate da niste amanunte despre ce nu e in regula cu sanatatea ta. Daca pisica este asociata cu un tip de mancare, ar trebui sa eviti acel fel de mancare. Se mai poate interpreta ca un sentiment de vina pe care il resimti, spre exemplu daca visezi o pisica in dormitor si ai probleme de natura sexuala, visul iti indica o vina pe care o porti in suflet, deci mare atentie la amanuntele din vis.
      Daca visezi o pisica alba, curata, se va dovedi ca legaturile cu cei din jur iti vor provoca pierderi si suferinte. O pisica care te zgarie si este violenta are o interpretare de inselaciune in afaceri si pierderi financiare.
     O pisica neagra in vis reprezinta o iluzie nerealizabila, insa in care crezi, ca se poate realiza, se interpreteaza ca ai pierdut simtul realitatii si ai nevoia doar sa te simti bine, chiar daca aceasta inseamna sa te bazezi pe iluzii. Aceasta iluzie poate fi si de forma sexuala, o relatie imposibila pe care totusi o vezi ca realizabila.

CÂINE

    Daca vedeti un caine in vis se interpreteaza ca intuitie, loialitate, generozitate, de protectie, si fidelitate. Visul cu caine sugereaza ca valorile tale puternice si bunele intentii iti vor permite sa mergi inainte in lume, si iti va aduce succes. 
     Cainele poate reprezenta de asemenea o persoana în viata ta care prezinta aceste calitati de mai sus. Alternativ, un caine in visul tau indica o abilitate pe care ai ignorat-o sau uitat-o. 
      In cazul in care cainele este rau sau maraie periculos se interpreteaza ca un conflict interior sau o temere de sine. Aceasta poate indica de asemenea tradare si neincredere in fortele proprii. 
     In cazul în care cainele este mort sau pe moarte, interpretarea visului înseamna o pierdere a unui prieten bun sau o deteriorare de instinctelor tale.
       Cand visezi ca te musca un caine de picior se interpreteaza ca ti-ai pierdut abilitatea de a echilibra anumite aspecte ale vietii tale. Ai putea fi ezitant intr-o situatie noua sau nu ai o dorinta de a merge mai departe cu obiectivele tale. Alternativ, cainele se interpreteaza ca loialitate.
     Daca visezi un caine care isi alearga coada sau se invarte in jurul tau, se poate interpreta ca petreceti prea mult timp cu o activitate lipsita de sens, munca nerasplatita corespunzator.

ȘARPE

       Sarpele este cel mai uzual simbol sexual. Conform Bibliei el este seducatorul, creatura cea mai perfida care ii impinge pe stramosii nostri la pacat. De aici ideea de tentatie sau inclinatie imorala. Prin urmare in interpretarea viselor el este simbolul inconstientului animal, al refulatului sexual.
        Din punct de vedere psihologic, serpe reprezinta inconstientul sau elemente reprimate care invadeaza constientul uman. Freud l-a considerat un simbol falic (sexual). Majoritatea viselor despre serpi sunt neplacute, degajand teama si anxietate. Uneori poate avea conotatii sexuale, alteori poate reprezenta elementele negative ale vietii noastre care ne impiedica progresul si ne ameninta. Pentru altii poate fi un simbol pozitiv, ca simbol al intelepciunii spirituale. Totusi una dintre interpretari ar fi legata de faptul ca va simtiti amenintata de un pericol, poate chiar o persoana din anturaj, de la care nici nu va asteptati, adeseori barbat, si care va este potrivnic, din cauza lui simtindu-va in nesiguranta.
       Mai poate exista si o oarecare teama fata de barbati in general, conotatiile sexuale, daca va simtiti vizata de acest amanunt, anuntandu-va ca aveti o oarecare raceala sau chiar teama fata de acestia, fata de sex in general. Poate ati fost ranita pe plan emotional, din aceasta cauza va refulati unele trairi pe care nu doriti sa le mai traiti ca nu cumva sa mai fiti inca o data ranita. Dar luati in considerare ca sarpele din vis nu v-a muscat, deci puteti sa tineti piept pericolului care va ameninta.

GRAVIDĂ

        Visul in care esti gravida simbolizeaza aspecte din viata ta care se dezvolta si cresc, o idee noua, un proiect sau un nou scop in viata. De asemenea o alta interpretare se refera la responsabilitatile de care iti este teama ca nu le poti indeplini.
      Daca esti gravida si ai acest tip de vis, reprezinta o anxietate privind sarcina, temerile tale privind sanatatea nou-nascutului. Visul in care dai nastere unei creaturi sau animal nu sunt prevestitoare de rau.
     Visul in care nasti este o prevestire a unui eveniment major in viata ta, dar nu are conotatii negative. Nasterea de gemeni in vis are interpretare psihologica a ideilor conflictuale ce te framanta. Nasterea unui copil mort in vis reprezinta teama personala de a avea un copil sau probleme fizice in a ramane gravida.

MIREASĂ

       Atunci cind visezi mireasa exista o interpretare tipica a viselor in traditia populara, care afirma ca este un semn rau, de moarte. Este posibil ca se porneste de la inversiunea culorilor: albul rochiei de mireasa este considerat negru - un simbol al doliului.
      Nu trebuie sa va speriati, cu siguranta ca ele nu anunta moartea, poate fi vorba de o moarte simbolica. Exista multe superstitii populare legate de maritat si mirese, de aici probabil vine si frecventa relativ mare a aparitiei acestui gen de vise, superstitiile legate de ziua nuntii si a mirelui gasit in constiinta.
       Mai poate fi interpretat visul cu mireasa si ca o viziune a propriei feminitati, nunta fiind apogeul acestui sentiment, sau poate sugera o uniune sau un parteneriat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu